به گزارش روابط عمومی بیمارستان بهمن، روز چهارشنبه 13 بهمن ماه کلاس آموزشی گام های پیشگیری در سرطان در سالن اجتماعات بیمارستان بهمن با حضور مسئولان بخش های مختلف بیمارستانی برگزار شد.

با توجه به اینکه 8 تا 15 بهمن ماه هفته ملی مبارزه با سرطان اعلام شده است پویش ملی مبارزه با سرطان در این بیمارستان آغاز شده و مسئول ارتقا سلامت این مرکز درمانی در این راستا به بحث و گفتگو پرداخت.

وی در ادامه افزود: باید باور داشته باشیم با گام های درست و اصولی می توانیم این شعار را عملی کنیم که "سرطان قابل پیشگیری و درمان است " و برای تحقق این مهم نیاز است تا تشخیص سرطان به موقع صورت گیرد.

مسئول ارتقا سلامت بیمارستان بهمن تصریح کرد: اگردر شعار امسال می گوییم فاصله ها باید کم شود مفهوم این شعار این است که دسترسی به خدمات درمانی عادلانه باید سهولت یابد و مدت زمان تشخیص تا درمان نیز از موارد مهمی است که باید کاسته شود. از سوی دیگر وجود باورهای اشتباه ، نداشتن امکانات ، توان مالی کم و .... گاها فاصله زیادی بین تشخیص و  درمان و نیز دوره بازتوانی ایجاد می کند  که عواقب جبران ناپذیری دارد. بنابراین چنانچه این موانع از سر راه برداشته شود سریع تر می توان به درمان بیماری سرطان پرداخت و از سوی دیگر هزینه های تحمیلی و رنج روانی را نیز کاهش داد.

وی در ادامه افزود: برای تحقق این مهم باید بسترهای فرهنگ سازی فراهم شود و با برنامه های منسجم و اصولی این فاصله ها را از میان برداشت. متاسفانه در ایران شایع ترین سرطانی که جمعیت زیادی  از مردان را مبتلا می کند سرطان پروستات و در زنان سرطان سینه است که با رعایت ساده ترین موارد می توان در گام اول پیشگیری و در گام بعدی تشخیص به موقع را داشت تا این بیماری به اوج و مرحله حاد نرسد.

ایشان با اشاره به اهمیت سبک زندگی در پیشگیری از سرطان گفت: با اصلاح سبک زندگی ، مصرف میوه و سبزیجات، عدم مصرف مشروبات الکلی، عدم استعمال دخانیات، کاهش وزن و داشتن وزن مناسب و ایده آل، قرار نگرفتن در معرض آلاینده ها و هوای آلوده ، داشتن فعالیت های فیزیکی مستمر ، پیاده روی روزانه به مدت 30 دقیقه و .... به راحتی می توان ریسک ابتلا به سرطان را کاهش داد. از سوی دیگر نکته اصلی که در کاهش سرطان سینه زنان موثر است اهمیت دادن به شیردهی بوده که متاسفانه در جامعه امروز کمتر به این مقوله مهم می پردازند وبه  زنان توصیه می شود تا به مقوله شیردهی نگاه ویژه تری داشته باشند.

وی با بیان این مطلب که غربالگری در پیشگیری از سرطان های زنان اهمیت ویژه ای دارد افزود: مصرف داروهای هورمونی ریسک ابتلا به سرطان را در زنان افزایش می دهد چنانچه غربالگری به موقع در گروه های سنی مختلف صورت گیرد در کاهش ابتلا به سرطان های زنان نقش خواهد داشت. بنابراین توصیه متخصصان به زنان در همه گروه های سنی اهمیت دادن انجام غربالگری در زمان مشخص است .

وی در پایان به 12 علامت هشدار دهنده برای بررسی سرطان اشاره کرد ، گفت: 12 علامت هشدار دهنده وجود دارد که به افراد گوشزد می کند ممکن است به یک بیمار جدی مانند سرطان مبتلا شده باشند بنابراین جدی گرفتن این علائم توصیه اکید می شود. چنانچه این علائم در طول مدت 3 هفته فرد بیمار را درگیر کند نیاز است تا نسبت به ابتلای به سرطان بررسی های لازم صورت گیرد. تنگی نفس ، سرفه یا گرفتگی صدا ، سردردهای مقاوم به درمان، کاهش وزن سریع، کم اشتهایی، تغییر در اجابت مزاج( یبوست و اسهال طولانی مدت) ، وجود خون در ادرار و مدفوع، زخم هایی که بهبود پیدا نمی کنند، خال هایی که تغییر شکل و اندازه داده اند، ایجاد یا رشد توده در سطح پوست ، اشکال در بلع، تغییر غیر قابل توجیه در ظاهر ناخن ها  از موارد مهمی است که خطر ابتلا به سرطان را هشدار می دهد.