سومین جلسه آموزش کاهش ، کنترل و ترک دخانیات روز سه شنبه 30 فروردین ماه در سالن اجتماعات بیمارستان بهمن برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی بیمارستان بهمن، این کارگاه آموزشی در قالب یک کلاس 2 ساعته برای پرسنل بخش های مختلف توسط دکتر نصیر دهقان استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

 

با توجه به اینکه استعمال دخانیات مهم ترین عامل مرگ های قابل پیشگیری است می توان با انتخاب هوشمندانه به کاهش، کنترل و ترک دخانیات رسید تا در طول زندگی با انواع بیماری ها بویژه سرطان ها رو به رو نشد.

 

در این کارگاه آموزشی درباره بیماری هایی که با استعمال دخانیات ایجاد می شود، بحث و گفتگو شد و به چرایی اینکه "چرا برخی افراد سیگاری می شوند؟ " پاسخ داده شد. نداشتن اعتماد به نفس ، خودنمایی ، احساس آرامش و خوشایندی کاذب، فضای خانوادگی نامناسب، نداشتن مهارت های زندگی ، فقر، بیکاری ، رفتارهای ضد اجتماعی ، نبود نظارت کافی والدین در دوران نوجوانی و... از عوامل مهمی است که افراد را به سوی استعمال دخانیات سوق می دهد .

 

 

در سال های اخیر اثرات زیست محیطی سیگار نیز مورد توجه محققان و کارشناسان قرار گرفته است و آنها در تحقیقات خود به این مهم دست یافتند که فیلترهای سیگار چرخه محیط زیست را دچار آسیب و آلودگی شدید می کند که این اثرات مخرب نیز در چرخه محیط زیست مجددا به زندگی انسان ها بازمی گردد.

پوکی استخوان، بیماری های قلبی ، زخم معده، سرطان رحم و سقط جنین، انواع سرطان ها ، ضایعات شنوایی، ریزش مو ، آب مروارید و .... با استعمال دخانیات در ارتباط است . از آنجا که مواد سمی در توتون سیگار کشنده است باید تلاش کرد تا راه هایی را برای استعمال دخانیات جایگزین کرد تا کمتر شاهد ابتلای افراد به بیماری های صعب العلاج و دردناک باشیم.

 

لازم به ذکر است برای کاهش ، کنترل و ترک دخانیات نیازمند روش های هوشمندانه و اعتماد به مشاور و پزشک است و پشتکار و انگیزه نیز از عوامل مهم تر به شمار می رود..